"Ik heb heel veel studenten papers zien schrijven, maar nog nooit tweedejaars"

Nieuws - 22 februari 2017

Moritz Beller en Andy Zaidman (Software Technology) zijn verbaasd over een groep van vijf TI studenten. Op basis van het jaarlijkse Context Project, waarin tweedejaars studenten werken aan een stuk software, schreven deze studenten een Tool Demo Paper. Het werd aanvaard en behoort nu tot de twee beste inzendingen op de International Conference on Software Analysis, Evolution and Reengineering, die deze week in het Oostenrijkse Klagenfurt plaats vindt. Ze mogen nu een blogpost over hun paper schrijven dat gepubliceerd wordt op IEEE Software.

Andy: "Ik heb heel veel studenten papers zien schrijven, maar nog nooit tweedejaars. Tim Buckers, Clinton Cao, Michiel Doesburg, Boning Gong, Sunwei Wang zijn er ook echt voor gegaan en kozen niet voor de snelste weg van A naar B. Er was vooral een mooie groepsdynamiek, waarbij de studenten ook echt ge├»nteresseerd waren om de beste tool te maken die ze konden."

Moritz: "Hun paper gaat over statistische analyse tools, dat zijn tools die developers gebruiken om hun zelfgeschreven code te beoordelen op tal van criteria. Deze tools die we ook wel ASATs noemen zijn talrijk en het is handig om de verschillen tussen die tools in kaart te brengen. De studenten hebben een visualisatie van drie tools gemaakt zodat een developer kan zien welke tool hij of zij het beste kan gebruiken. De visualisatie-techniek is aanpasbaar, dus er kunnen tools worden toegevoegd."

De tool is vrij te gebruiken via:  https://clintoncao.github.io/uav

/* */