“Juist die dataset maakt onze Hackathon uniek. Daarmee kunnen óók wiskundestudenten – of zelfs ontwerp- en econometriestudenten – wat maken.”

Nieuws - 19 mei 2017 - Communication

Daniel Vos van Studievereniging Christiaan Huygens is een van de organisatoren van de hackathon ‘HackDelft’ op 13 mei en roept EWI-docenten op om hun studenten hierop te attenderen. Aanmelden kan nog tot 20 april via www.hackdelft.com

Daniel: “Vier partnerbedrijven leveren een dataset aan waar we mee aan de slag kunnen. Juist die dataset maakt onze Hackathon uniek. Vaak leven bedrijven API’s aan waar alleen informatica studenten mee kunnen programmeren. Met datasets kunnen óók wiskunde studenten – of zelfs ontwerp- en econometriestudenten – wat maken. Uit alle aanmeldingen selecteren we 35 informaticastudenten (CH), 15 wiskundestudenten (CH) en er zijn 50 plekken voor studenten van andere opleidingen. Ook Hbo-studenten zijn van harte welkom, of jonge PhD-studenten. In totaal zijn er dus 100 deelnemers verdeeld over 25 tot 30 teams. Het team met de meest innovatieve oplossing wint. Dat wordt bepaald door een jury waar onder andere YES! Delft bij zit.”

/* */