Presentatie Boek Snelweg x Stad

Nieuws - 20 februari 2017

Op 15 februari jl. is het boek 'Snelweg & Stad' gepresenteerd ism BNA in de Berlage zalen bij de TU Delft.

Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) en TU Delft gingen vanaf februari 2016 aan de slag met een ontwerpstudie waarbij ontwerpteams en de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht om een vijftal ringweglocaties bij de steden te bekijken. De visies worden gepresenteerd op woensdag 15 februari bij de TU Delft in de vorm van het boek ‘Snelweg x Stad’.
Om de relatie tussen stad en snelweg te verbeteren, en daarmee de leefbaarheid, ruimtegebruik en bereikbaarheid te vergroten, zijn zeven multidisciplinaire ontwerpteams aan de slag gegaan om visies te ontwikkelen op vijf ringweglocaties: Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Gooiseweg, Utrecht Science Park, Rotterdam A20 en Rotterdam A13. Ieder team bestond tenminste uit een architect, landschapsarchitect, stedenbouwkundige en een verkeerskundige vanuit diverse architecten- en adviesbureaus.

Artikel: Ring roads of the future in an urban context: visions collated in new 'motorway x City' book

Boek bestellen? Snelweg x Stad, De toekomst van de stedelijke ringweg, Tijs van den Boomen, Hans de Boer, Jutta Hinterleitner (red),  . Amsterdam/Mechelen: BNA Onderzoek/Public Space, 2017. € 29,95.

Paul leidt de presentaties in en modereert de discussie.

Alle projectgroepen geven een korte presentatie

Paul leidt de presentaties in en modereert de discussie.

Proost op een goede samenwerking en boek!

De uitreiking van het boek Snelweg x Stad aan Rene Vrugt

Alle deelnemers aan het boek krijgen een exemplaar.