Team Love wint Renault Design Award 2017

Nieuws - 06 december 2017 - Communication

IO-studenten Evita Goettsch en Ilse van Zeumeren van Team Love hebben met hun ontwerp de Renault Design Award 2017 gewonnen. Dit maakte IO-alumnus Laurens van den Acker (Senior Vice President Corporate Design bij Renault) maandag 4 december bekend. Het duo had ontmoeting en het zoeken naar liefde als uitgangspunt, waarbij je auto’s aan elkaar kunt koppelen om elkaar beter te leren kennen.

Na enkele maanden hard werken, begeleid door Elmer van Grondelle, mochten zes designerduo’s hun ontwerp van de auto van de toekomst (2030) pitchen aan Laurens. De ontwerpen waren elk geïnspireerd op één van de zes levensfases van de Renault Design-filosofie: Love, Explore, Family, Work, Play en Wisdom. De ontwerpen werden door Laurens beoordeeld op drie punten: originaliteit, designuitvoering en de presentatie van het concept. Hoewel alle duo’s sterke voorstellen hadden, gaf de originaliteit van het idee van Team Love uiteindelijk de doorslag.

Behalve een schitterend sculptuur van de Renault TREZOR, (te zien in de Automotive-vitrine tegenover tekenstudio 4) winnen Evita en Ilse een stage in het Design Centre van Renault bij Parijs waar ze een eigen opdracht krijgen.

• Klik hier voor meer informatie over de Renault Design Award 2017

Renault design masterclass
Laurens gaf 20 november een Renault design masterclass op de faculteit IO, wat veel belangstelling en media-aandacht trok. Hij presenteerde de nieuwste conceptcars Renault SYMBIOZ en Renault TREZOR.