Het project 'Excelscope: Smart Malaria Diagnostics for Low Resource Settings' won dinsdag 27 juni de Medical Delta Young Talent Award 2017. Onder andere DFI-afstudeerder Julia Stoevelaar van de faculteit IO maakt deel uit van het team.

Excelscope is een ontwerp om medisch personeel in afgelegen gebieden in Afrika te helpen met het stellen van correcte diagnoses, in dit geval van de ziekte malaria. Het ontwerp maakt gebruik van de mogelijkheden van een smartphone om deze in een microscoop te veranderen. Excelscope werkt met eenvoudige mechanische onderdelen die lokaal geproduceerd kunnen worden. De beelden van de microscoop worden met een slim algoritme geanalyseerd. Dat maakt een betrouwbare diagnose mogelijk, zowel lokaal als op afstand.

Excelscope had volgens de jury de beste combinatie van idee, product, strategie en pitch. Het totaalplan zat goed in elkaar.

Het team ontvangt een prijs van € 750 en is uitgenodigd voor de Discovery Day voor startende ondernemers van Yes!Delft en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Voor meer informatie over Excelscope kun je contact opnemen met universitair docent J.C. Diehl van de faculteit IO.