Pieter Desmet en Steven Fokkinga ‘tafelwetenschappers’ tijdens Avond van Wetenschap en Maatschappij

Nieuws - 13 september 2017

Hoogleraar ‘Design for Experience’ Pieter de Smet van de faculteit IO is op 9 oktober één van de ‘tafelwetenschappers’ tijdens de Avond van Wetenschap en Maatschappij in de Ridderzaal in Den Haag.

De Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij nodigt ieder jaar een select gezelschap uit van 275 prominenten uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport voor een feestelijk (black tie) diner.

De uitgenodigde tafelwetenschappers zijn gevraagd om een talentvolle promovendus of jonge wetenschapper uit hun onderzoeksgroep mee te nemen. Pieter Desmet heeft hiervoor Steven Fokkinga gevraagd. Steven werkt parttime binnen Pieter’s Vici-project over ontwerpen voor geluk.

Bedoeling van de avond is dat de koppels hun persoonlijke fascinatie en professionele gedrevenheid etaleren, en de relatie tussen de wetenschappelijke praktijk en de maatschappelijke relevantie van hun onderzoek illustreren. In hoeverre is valorisatie richtinggevend in het betreffende vakgebied? Hoe is de verhouding tussen onderzoek, doelen, resultaten en toepassingen – en wat is wenselijk?

Alle koppels wordt gevraagd om in de presentatie aandacht te besteden aan zowel fundamentele aspecten van hun vakgebied als (mogelijke) maatschappelijke toepassingen van hun wetenschappelijk onderzoek.

• Klik hier voor meer informatie