In 2018 vindt het Space Studies Program van de International Space University plaats in Delft, Leiden en Noordwijk. Zo’n 130 jonge professionals uit de wereldwijde ruimtevaartsector doen hier op onze faculteit mee aan het prestigieuze zomerschoolprogramma dat maar liefst 9 weken duurt. Meer dan 150 experts – zoals astronauten Buzz Aldrin en Jeff Hoffman, de Hubble Repairman, en futuroloog Jim Dator -  vliegen in voor lessen, workshops, openbare lezingen, paneldiscussies en ‘DSE-achtige’ teamprojecten. Veel hiervan zijn toegankelijk zijn voor staf en studenten van de faculteit. Een voorproefje zien? Volg dan nu de ISU SSP 2017 in Cork.

Van 25 juni tot en met 25 augustus 2018 vindt het Space Studies Program van de International Space University plaats aan de TU Delft, ESA ESTEC en de Universiteit Leiden, gecoördineerd door het Netherlands Space Office. Naast het officiële programma voor de 130 deelnemers, werken de local hosts samen met de drie steden en de Nederlandse ruimtevaartsector aan een ‘Sizzling Summer of Space’ met volop ruimtevaartactiviteiten voor een breed publiek van onder meer scholieren, studenten, politici en beleidsmakers, media en het bedrijfsleven.

Meedoen? Graag!

  • Zelf een bijdrage leveren aan het curriculum (variërend van het geven van een ‘core lecture’ van een uur tot aan het leiden van een teamproject van een aantal weken): neem contact op met Pieter Visser (p.n.a.m.visser@tudelft.nl).

  • Heb je een idee voor een lezing of andere activiteit voor een breder publiek? Neem contact op met Ineke Boneschansker (i.boneschansker@tudelft.nl).  

  • Kom naar de evenementen die toegankelijk zijn voor staf en studenten, zoals de Opening en Closing Ceremonies, het Astronautenpanel en de lezingen van Buzz Aldrin en Jeff Hoffman.

Krijg alvast een indruk van het Space Studies Program door de SSP2017 te volgen in Cork, Ierland. Zo zijn onder meer de publiekslezingen live online te volgen via:

Website met blogs: https://ssp17.isunet.edu
Twitter:
https://twitter.com/isu_ssp (#ssp17)
Instagram:
https://www.instagram.com/spaceuniversity
Facebook:
https://www.facebook.com/ISUSSP
YouTube:
www.youtube.com/user/SpaceUniversity

Foto: NASA astronaut en Hubble Repairman, Jeff Hoffman, ISU SSP17 Cork (ISU SSP).