Signeersessie na Abdelkader Benali's lezing

Nieuws - 18 december 2017 - Communication

Na de lezing Abdelkader Benali van vanavond, vindt er een signeersessie plaats. Je kunt een van zijn boeken kopen en door de schrijver zelf laten signeren! Jammer genoeg voor de niet-Nederlandstaligen, zijn de boeken alleen in het Nederlands beschikbaar.

Het centrale thema van de lezing is cultureel erfgoed. Benali zal zijn lezing ‘Cultural heritage is empowerment’ illustreren door middel van zijn persoonlijke geschiedenis, als immigrant en zoon van een slager in Rotterdam. Hij werd geboren in Marokko, maar vond zijn plaats in Nederland, leerde de taal te spreken en werd schrijver en journalist.

Hoe gebruikte hij zijn culturele achtergrond om successen te behalen? Wie vormde(n) zijn inspiratie? Welke obstakels moest hij overwinnen? Hoe vond hij zijn plaats in de samenleving? In deze inspirerende lezing vertelt Benali zijn levensverhaal en zet hij uiteen wat zijn culturele achtergrond aan zijn leven toevoegt.

Benali wordt omschreven als een van de meest toonaangevende schrijvers in Nederland. Hij heeft verscheidene boeken geschreven, waaronder ‘De Langverwachte’), ‘Marathonloper’ en zijn laatste boek: ‘Brief aan mijn dochter’.

Inschrijving is niet nodig voor deze lezing.

Maandag 18 december | 20:00 – 22:00 | Senaatszaal, Aula TU Delft | €0,-