Na hard werken is het oogsten, zo blijkt vandaag aan de faculteit TBM van TU Delft. Drie maanden analyseerden tweehonderd 1e jaar studenten twee real live cases van Defensie voor het vak Systeemmodellering 2. Kolonel Niels ten Anscher en Luitenant kolonel Arjen Wassink van het ministerie van Defensie reikten gisteren de 1e prijzen uit aan de 2 winnende studenten teams: twee luchtballonvaarten, beschikbaar gesteld door Defensity College.

Innovatieve oplossingen

Zowel DienstenCentrum Personeel Logistiek (DCPL) als Defensie Brand en Bedrijfsstoffen Bedrijf (DBBB) leverden hun volledige informatie en medewerking voor deze unieke samenwerking. Het resultaat is verbluffend. Voor het DBBB kwamen de studenten met innovatieve oplossingen voor de aanschaf van een nieuwe Jerrycan Vul Installatie. Het DCPL kreeg als innovatie een optimaliseringsmodel voor het keuringsproces van potentiële werknemers. DBBB ontving het advies voor intensievere NAVO samenwerking en toepassing van een alternatieve vuldop. Voor DCPL hadden de studenten ketenoptimalisatie en een Airbike in gedachte als vervanger van de kracht en fitness training. Kolonel ten Anscher reageerde enthousiast op deze suggesties. Michel Oey en Regina Tange, die vanuit TBM betrokken waren bij het project, zijn ook zeer te spreken over de kwaliteit die de studenten geleverd hebben. Tange: Je merkt toch dat studenten extra gemotiveerd zijn om er iets moois van te maken wanneer ze met échte casussen aan de slag gaan”.

Bruggen bouwen

Waarom deze samenwerking? Hoofddoel van Defensity College is de brug bouwen tussen jonge academici en Defensie. Dit doet ze door de technische studenten vroegtijdig bekend te maken met de diversiteit van de organisatie, o.a. via het uitzetten van cases. De samenwerking is zowel bij TBM als binnen Defensie als zeer positief ervaren. DBBB Arjen Wassink: “Ondanks de grote werklast die in dit project is gaan zitten, heb ik er veel aan gehad om dit te mogen doen. Het gaf me heel veel energie met deze jonge doelgroep samen te werken”. Ook de studenten zijn enthousiast. Drie van hen hebben zich zelfs al aangemeld voor het werkstudentprogramma van Defensity College.