Lancering NL versie van Businessmakeover portal van ENVISION

Nieuws - 02 november 2017

Het Europese project ENVISION onder leiding van TU Delft, richt zich op het inspireren en motiveren van MKB bedrijven in Europa om bedrijfsmodellen te innoveren. Het belangrijkste tool hiertoe is het portal voor het MKB: www.businessmakeover.eu. Dit portal is nu ook in het Nederlands beschikbaar.      

Om het Europese concurrentievermogen en het creëren van banen verder te ondersteunen, daagt BusinessMakeover (toekomstige) ondernemers uit om over hun bedrijfsmodellen na te denken en deze aan te passen. Hiervoor heeft zij onder leiding van de TU Delft www.businessmakeover.eu ontwikkeld, een makkelijk te gebruiken en gratis online platform. Vorig jaar kreeg Businessmakeover nog erkenning voor deze opzet middels het winnen van de Computable Award voor beste ICT supplier voor MKB in Nederland. Uitgangspunt bij het creëren van dit platform: MKB’ers beschikken over weinig tijd; benodigde tools en video’s moeten makkelijk vindbaar zijn en men moet meteen aan de slag kunnen. Geen lappen theorie om door te spitten, maar praktische tools en korte instructie video’s hoe je businessmodel innovatie in de praktijk kunt brengen. Elke kleine of middelgrote onderneming of startup, ongeacht land, branche of sector, wordt via de website begeleid bij het uitkiezen van de juiste tools voor hun business makeover. Het platform is inmiddels beschikbaar in 8 talen waaronder dus het Nederlands. Voor ondernemers die nog dieper in de business model innovatie materie willen duiken, biedt het platform ook zgn. Massive Open Online Courses aan. Nog geen jaar na lancering van de eerste Business Modeling cursus, hebben een kleine 50.000 studenten en (toekomstige) bedrijfseigenaren al met succes deelgenomen aan een of meerdere cursussen.
 
Over ENVISION

ENVISION is een Europees project onder leiding van de TU Delft dat zich er op richt om het MKB te ondersteunen in hun bedrijfsmodel innovatie middels onderzoeken, begeleiding en het interactieve platform www.businessmakeover.eu. Aan het project nemen 9 partners en tientallen overkoepelende organisaties deel, met directe toegang tot het Europese MKB. Nederlandse partners zijn TUDelft, InnoValor en LEFm&e. Momenteel heeft ENVISION partnerships met meer dan 30 overkoepelende organisaties met de potentie om meer dan 18 miljoen MKB’ers in Europa te bereiken. Dit project heeft financiering van de Europese Unie ontvangen uit het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma. Het belangrijkste resultaat van het ENVISION project is het Businessmakeover platform.