Het Held spel, dat is ontwikkeld door Simon Tiemersma van het Gamelab TU Delft en game ontwikkelaar Olivier Hokke heeft de tweede prijs gewonnen in de 5th International Educational Games Competition bij de ECGBL conferentie 2017 op 6 oktober in Oostenrijk. Het Held spel werd door de jury geprezen om zijn originaliteit, ontwerp en gecreëerde impact. Het Held spel is een aanvulling op de traditionele reanimatiecursus op middelbare scholen. Heide Lukosch is betrokken als game onderzoeker en werkte in nauwe samenwerking met de Nederlandse Hartstichting aan het ontwerp van het Held spel. 

Leereffecten
Heide Lukosch: ‘Deelnemers zijn door het spel veel meer gemotiveerd en leren met meer plezier in vergelijking met de traditionele cursus. We zijn tevreden met de onderzoeksresultaten die uitwijzen dat de leereffecten gelijk blijven met die van de traditionele cursus en dat spelers die weinig ervaring met computers en of spellen hebben, net zo snel leren als spelers met veel ervaring. Dat zorgde ervoor dat het Held spel er voor de jury uitsprong”.

Over ECGBL
Het European Conference on Games Based Learning (ECGBL) is 12 jaar geleden opgericht. De ECGBL conferentie wordt normaalgesproken bezocht door deelnemers uit meer dan 40 landen en is in trek bij een interessant mix van academici, praktijkdeskundigen, spelontwikkelaars en mensen betrokken bij verschillende aspecten van game-based learning en serious gaming.