Michelle van der Helm wint AkzoNobel Afstudeerprijs

Nieuws - 16 november 2017 - Communication TNW

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) heeft Michelle van der Helm uitgeroepen tot winnaar van de AkzoNobel Afstudeerprijs voor Chemie en Procestechnologie.

Van der Helm heeft als afstudeerder van de master Chemical Engineering veel indruk gemaakt, en is inmiddels dan ook aan het werk als PhD-student bij het Rienk Eelkema Lab. Voor haar masterproject deed ze waardevol onderzoek op het grensvlak tussen Chemical Engineering en Biotechnologie, en werd daarvoor beloond met het hoogst mogelijke cijfer: een 10. Professor Ulf Hanefeld schreef voor haar en een andere excellente afstudeerder van TNW, Stefan Marsden, een laudatio.

Eerder al werd Michelle van der Helm namens de faculteit TNW genomineerd voor de Best Graduate Award van de TU Delft. Daar is nu dus ook deze prijs bijgekomen. De jury vond haar scriptie ‘goed gestructureerd, helder geschreven, met een mooie lay-out, en vond daarnaast dat ze zeer zelfstandig heeft gewerkt’. De prijs bestaat o.a. uit een geldbedrag van 5000 euro.

Landelijke erkenning
Van der Helm zelf is natuurlijk erg trots. ‘Je concurreert voor deze prijs met afstudeerders uit heel Nederland. Ik vind het fantastisch dat we nu ook landelijke erkenning krijgen voor het werk dat we op de TU hebben gedaan.’ De jonge onderzoeker zegt ‘we’, omdat ze van mening is dat ze haar onderzoek niet had kunnen doen zonder de steun van anderen. ‘Als Ulf Hanefeld me bijvoorbeeld niet had begeleid in Nederland, en Katarzyna Szymańska me niet had geholpen om een deel van mijn onderzoek in Polen te doen, had ik dit nooit kunnen bereiken.’

De AkzoNobel Afstudeerprijs voor Chemie en Procestechnologie wordt uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst rond de uitreiking van alle Jong Talentprijzen van de KHMW, die zal plaatsvinden op maandagmiddag 27 november in het Hodshon Huis in Haarlem.