Vorige week, van 12 tot 14 juli, vond op Schloss Ringberg in Duitsland een driedaags toekomstsymposium plaats over de uitdagingen en mogelijkheden van de bouw van een synthetische cel.

Het symposium bracht toponderzoekers op het gebied van de synthetische cel, evenals politici, ethici en vertegenwoordigers van financieringsinstellingen, wetenschappelijke academies en de industrie samen. De ontmoeting opent de deur naar nog bredere Europese steun om, bottom-up, een ​​levende cel uit levenloze moleculaire componenten te bouwen.

Tijdens het symposium spraken drie Nobelprijswinnaars hun steun en enthousiasme uit voor het samenwerkingsproject: Jean-Marie Lehn, Jack Szostak en Ada Yonath. Klik hier voor een uitgebreide lijst van deelnemers van het toekomstsymposium.

Het symposium is geïnitieerd en georganiseerd door wetenschappers van de Universiteit van Oxford, Verenigd Koninkrijk (Prof. Hagan Bayley), het Max-Planck Institute for Biochemistry, Duitsland (Prof. Petra Schwille) en het Kavli Institute of Nanoscience in Delft (Profs. Cees Dekker en Marileen Dogterom)