Breng Flex een succes!

Nieuws - 27 oktober 2017

De proef met flexibel openbaar vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen, Breng Flex, is een succes. Er zijn meer reizigers, tevreden chauffeurs, waardering voor de ritprijs en korte wachttijden. Reizigers die gebruiken maken van de service geven gemiddeld een 8,2.

Voor Breng Flex werken Connexxion, de provincie Gelderland en verschillende onderwijsinstellingen samen om maatwerk binnen het openbaar vervoer te realiseren. De TU Delft is betrokken bij de monitoring en evaluatie, opzet door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), van de nieuwe vervoersdienst. Vanuit de TU hebben vanuit het bijzonder Oded Cats, Maria Alonso Gonz├ílez en Theo Liu meegewerkt aan het project. 

Uit de evaluatie blijkt dat reizigers erg tevreden zijn met de nieuwe dienst. Reizigers waarderen de gebruiksvriendelijke app waarmee ritten kunnen worden geboekt, waarderen de korte wachttijden en het feit dat ze niet hoeven over te stappen. Dit leidt ertoe dat het aantal beoogde ritten ruimschoots wordt gehaald, per dag zijn er zo'n 130 ritten.

Bijkomend voordeel van de nieuwe reizigersdienst is dat door het gebruik van elektrische auto's en bio-CNG busjes de CO2 uitstoot per reizigerskilometer met 15% daalt. Wil je meer weten over hoe Breng Flex werkt? Kijk daarvoor het bijgevoegde filmpje. 

Breng flex - jouw slimme rit op bestelling

De evaluatie maakt deel uit van het SCRIPTS project (Smart Cities Responsive Intelligent Public Transport Systems). In dit project werken publieke en private partijen samen aan innovatief openbaar vervoer. Met een deel van de SCRIPTS partners (waaronder de TU) heeft de HAN monitoring en evaluatie uitgevoerd voor Breng Flex. 

Foto: Verkeersnet

Foto: Verkeersnet
/* */