Forensisch ingenieurs zijn op allerlei plekken terug te vinden. Ze worden ingeschakeld voor het analyseren van allerlei situaties waarbij technische systemen (lijken te) hebben gefaald, zoals bij instortende parkeerplaatsen, omvallende hijskranen, neerstortende vliegtuigen, of wanneer patiënten in ziekenhuizen besmet worden door bacteriën overgedragen via chirurgische instrumenten. Delftse onderzoekers hebben een MOOC ontwikkeld waarin ze uitgeleggen hoe je dit soort incidenten kunt onderzoeken, zodat ze in de toekomst voorkomen kunnen worden.  Deze gratis cursus “Forensic Engineering – Learning from Failures” start op 17 oktober op www.edX.org

Forensic Engineering: Learning from Failures - Tree House of Failures

Deze cursus is - onder andere - bedoeld voor:
•    Studenten die bekend willen raken met dit vakgebied
•    Ontwerpers/ingenieurs uit de bouwkunde, de luchtvaart en medisch technologische wereld
•    Forensisch onderzoekers bij de politie, en uit de wereld van recht en verzekering
•    Professionals uit bijvoorbeeld de overheidssector die aan de slag gaan met intern forensisch onderzoek

De cursus moet leiden tot meer begrip van incidenten, en hoe je die kunt onderzoeken om oorzaken te vinden. Inzichten uit dat onderzoek worden vervolgens toegepast in het verbeteren van ontwerpen en procedures. In de cursus komen voorbeelden uit de bouwwereld, de luchtvaart en de medische technologie aan de orde.

Experts

Deze cursus is opgezet en ontwikkeld door Delftse experts op het gebied van veiligheid, incidentenonderzoek en de forensische wetenschap. Arjo Loeve, Michiel Schuurman en Karel Terwel zijn onderdeel van het TU Delft Forensics netwerk, het TU Delft Safety & Security Institute en het CLHC Expertise Center for Forensic Science and Medicine.

Meer informatie

Voor meer informatie over en aanmelden voor deze MOOC:
https://www.edx.org/course/forensic-engineering-learning-failures-delftx-tudf-fe01x
Volg @DelftForensics op Twitter en blijf op de hoogte van alles wat er op de TU Delft gebeurt op het gebied van Forensic Engineering:
Adviseur wetenschapscommunicatie TU Delft Roy Meijer, 015 2781751, r.e.t.meijer@tudelft.nl