Alumni Tour Canada: een terugblik!

Nieuws - 11 december 2017 - Webredactie Communication

TU Delft- Alumni Tour Canada 2017

Wanneer onze alumni elkaar ontmoeten, zien we geweldige dingen gebeuren: oude studievrienden maken opnieuw contact en denken terug aan hun tijd in Delft, nieuwe relaties worden gelegd en netwerken worden opgebouwd. Waar dan ook ter wereld.

Met dit in gedachten vertrokken we op 28 november naar Canada. Waarom Canada? We hebben daar een grote TU Delft community (meer dan 500 alumni) en onze universiteit wil haar samenwerking met Canadese instituten uitbreiden. Dus het was een logische stap om naar Canada af te reizen om daar onze alumni te ontmoeten en te kijken of we een TU Delft community kunnen starten die, onder andere, de TU Delft kan ondersteunen bij het bereiken van haar doelen.

Onze TU Delft Alumni Tour begon op 29 november met Alumni Networking Drinks in Toronto. We verwelkomden daar meer dan 40 alumni en (uitwisselings-) studenten in de residentie van de consul-generaal, Anne Le Guellec, die genereus had aangeboden om het evenement samen met ons te organiseren. "Het voelde als een grote familie", vertelde Wouter van Essen, alumnus Maritieme Techniek (1974). Alumnus Karan Singh (Engineering and Policy Analysis, 2013) deelde zijn persoonlijke ervaringen met hoe het was om aan de TU Delft te studeren en vervolgens een carrière op te starten in Canada: een verhaal waar veel alumni zich in konden herkennen.

Een dag later organiseerden we een lunch op de campus van de Universiteit van Waterloo. We ontmoetten 10 alumni en studenten, die het duidelijk leuk vonden om elkaar te ontmoeten (en van het eten genoten!). Yash Shah, alumnus Lucht en Ruimtevaart (2017): "Het was geweldig om alle Delftse alumni hier te ontmoeten. Het was erg leuk, het eten was lekker en ik heb leuke gesprekken gehad die veel goede herinneringen aan Delft ophaalden. We hebben daar een geweldige tijd gehad."

Op zaterdag 2 december was het tijd voor het laatste evenement in Vancouver. Wederom was het Nederlandse consulaat zeer meewerkend en  hadden ze aangeboden het event samen met ons te organiseren. We begonnen de avond met een informeel diner met onze alumni, waarna we naar Dudoc (Dutch Urban Design Center) gingen voor een netwerkevenement met 60 alumni, relaties en studenten (momenteel hebben we 65 Delftse studenten op exchange in Vancouver). Anka Mulder, Vice-President for Education and Operations, was ook aanwezig en heette iedereen welkom voordat ze 2 studenten vroeg om hun ervaringen te delen over studeren aan de TU Delft en in Vancouver: verhalen die veel herinneringen ophaalden bij onze alumni. Gert Heijkoop, consul-generaal in Vancouver: "We zijn heel blij dat de Technische Universiteit Delft hier vandaag aanwezig is om hun alumni evenement te lanceren. We doen veel met Delft, eigenlijk veel meer dan met welke andere Nederlandse universiteit dan ook. We zijn er trots op ze hier te hebben en we verheugen ons erop de samenwerking met hen uit te breiden. "

We hopen dat deze TU Delft Alumni Tour het begin is van een bloeiende TU community in Canada met nog veel meer interessante evenementen.