CloudCuddle winnaar TedXAmsterdamWomen StartUp Award

Nieuws - 07 november 2017 - Webredactie Communication

CloudCuddle heeft de TedXAmsterdamWomen StartUp Award 2017 gewonnen. Het bedrijf uit Delft dat een mobiele bedtent voor kinderen met een beperking heeft ontwikkeld, versloeg de twee andere finalisten tijdens het jaarlijkse TedXAmsterdam Women event dat gisteren werd gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

De drie finalisten hielden een pitch voor een vakjury in een uitverkochte zaal . Eerder werden zij gekozen uit 80 startende vrouwelijke ondernemers die zich hadden aangemeld voor de StartUp Award. CloudCuddle wint een businesstrip naar Hong Kong en uitgebreide coaching door gerenommeerde bedrijven, waaronder ABN Amro, Deloitte en Clifford Chance.

Lotte Leufkens van CloudCuddle: “Het winnen van deze award is een extra boost om ons in te blijven zetten voor de problemen waar zorggezinnen dagelijks mee kampen. Eén ervan is het buitenshuis slapen. Daarvoor hebben we CloudCuddle bedacht: een opblaasbare lichtgewicht bedtent waarmee je overal in een handomdraai een veilige slaapplaats creëert voor kinderen met een beperking.”

CloudCuddle voor senioren
Dankzij de prijs kan de spin-off van de TU Delft belangrijke vervolgstappen zetten. “In eerste instantie richten we ons op de doorontwikkeling van de huidige CloudCuddle, maar daarnaast gaan we komend jaar werken aan een CloudCuddle voor senioren”, aldus Leufkens.

CloudCuddle werd in maart 2016 opgericht door Lotte Leufkens en Francesca Lucas, beiden studenten aan de TU Delft. Het idee voor een veilige, mobiele slaapomgeving voor kinderen met een fysieke en/of geestelijke beperking ontstond in 2014 tijdens de minor Biomechanical Engineering. Lotte en Francesca besloten hun idee verder te ontwikkelen toen bleek dat er bij veel families behoefte was aan een goede oplossing.

Meer over CloudCuddle is te vinden op www.cloudcuddle.com.

CloudCuddle
Molengraaffsingel 12