Op vrijdag 12 januari 2018 wordt de 176e Dies Natalis van de TU Delft gevierd. Tijdens deze viering van de verjaardag van de universiteit zal de functie van Rector Magnificus worden overgedragen van Karel Luyben aan Tim van der Hagen, die nu de rol van collegevoorzitter vervult. Inhoudelijk staat de Dies in het teken van open science, met een symposium voorafgaand aan de viering, en de Diesrede, getiteld ‘Data and Science we can rely on’, uitgesproken door hoogleraar data science Geert-Jan Houben. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zal ook een bijdrage verzorgen.

Rector Magnificus

Voor Karel Luyben betekent dit het einde van zijn tweede vierjarige termijn als Rector. Hij blijft een aanstelling van 0,3 fte bij de TU Delft houden voor onder andere zijn activiteiten bij CESAER, een Europees netwerk van 54 technische universiteiten. Ook blijft hij actief in het Open Science Policy Platform, een denktank die de Europese Commissie adviseert over open science.
Naast de rol van collegevoorzitter zal Tim van der Hagen dus ook de functie van Rector Magnificus gaan vervullen.

Open Science

Jean-Claude Burgelman, hoofd van de Europese Unit Open Data Policies and Science Cloud opent het inhoudelijke deel van de viering, met een presentatie over Open Science in Europa: ‘Open Science: a paradigm shift Europe cannot afford to miss’. Daarna gaat Diesredenaar Geert-Jan Houben dieper in op de rol van data en betrouwbaarheid in science.

Symposium

In het ochtendsymposium ‘Open Science - Our Way forward’, benadrukken diverse sprekers het belang van open science, en komen diverse Delftse wetenschappers aan het woord die hun ervaringen met open science schetsen.

Meer infomatie

Meer informatie en aanmelden: https://www.tudelft.nl/actueel/176th-dies-natalis-tu-delft/
Karel Luyben in TU Delta: ‘De universiteit is een olietanker’, interview
Contact adviseur wetenschapscommunicatie TU Delft Roy Meijer, r.e.t.meijer@tudelft.nl, 015-2781751