Geslaagde conferentie Sociale Innovatie en de Energietransitie

Nieuws - 18 mei 2017

Op 3 en 4 april presenteerden ingenieurs, beleidsmakers, bestuurders en wetenschappers tijdens plenaire en parallelsessies dilemma’s en vragen zoals: Kan sociale innovatie een technologische energieinnovatie versterken of juist in de weg zitten? Wat kunnen studenten doen om de energietransitie te versnellen? Hoe ziet het Nederlandse energielandschap er uit in 2050? Wie zijn de winnaars en verliezers van de energietransitie? De Missing Chapter Foundation onder leiding van Laurentien van Oranje bracht een dialoog tot stand tussen besluitvormers en kinderen van de Delftse Jan Vermeerschool over de vraag hoe sociale innovatie bij kan dragen tot een succesvolle energietransitie. Op de tweede dag van het symposium presenteerden sociaal-wetenschappers in het energiedomein uit zowel  binnen- als buitenland hun onderzoek en gingen met elkaar in debat.

TU Delft - Symposium Energy Initiative