Giulia Calabretta beste docent TU Delft 2017

Nieuws - 20 december 2017 - Webredactie Communication

Giulia Calabretta is door studenten van de TU Delft verkozen tot Best Lecturer 2017. Ze is de coördinator van het vak Strategic Value of Design bij de faculteit Industrieel Ontwerpen. Naast het reguliere onderwijs, doceert ze enkele online cursussen voor verschillende doelgroepen. Verder doet ze onderzoek in hetzelfde vakgebied.

Verkozen door studenten

Ieder jaar kiezen de studieverenigingen de beste docent van hun opleiding en faculteit. Uit deze acht docenten kiest een jury, bestaande uit leden van de Studentenraad, de StudieVerenigingenRaad en eerdere winnaars, de beste docent van de TU Delft. De winnaar dingt vervolgens mee naar de landelijke titel Docent van het Jaar van het ISO.

‘Discussion based teaching’

Volgens de jury onderscheidt Giulia zich doordat ze veel verschillende rollen vervult waarmee ze een verschil maakt in haar onderzoeksveld, in de faculteit en voor haar studenten. Ze doet onderzoek naar de rol die ontwerpers kunnen spelen in bedrijven. Haar onderzoek vormt de basis van haar onderwijs, maar het onderwijs helpt haar ook in het onderzoek. Ze baseert haar onderwijs op ‘discussion based teaching’, waarbij ze discussies en debat tussen haar studenten stimuleert. Ze pioniert in haar faculteit met online en ‘blended’ (een combinatie van online en on-campus) onderwijs, waardoor ze een internationale doelgroep bereikt.

Als pionier in haar vakgebied heeft Giulia eraan bijgedragen dat het Strategic Product Design master’s programma zich internationaal onderscheidt. André Moreira Dias, die bij haar afstudeert: ‘Giulia stimuleert je om een stapje verder te gaan in je studie. Ik denk dat dat is waar de TU Delft voor staat: grenzen verleggen.’ 

Photo: Study association i.d

Meer informatie

Lees hier meer over Giulia Calabretta en over haar online onderwijs.