Hans Wamelink nieuwe decaan TBM

Nieuws - 06 april 2017

Hans Wamelink studeerde Civiele Techniek aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) en promoveerde daar in 1993 op zijn onderzoek naar productiebeheersing in de bouw. Na zijn promotie was hij als onderzoeker en docent verbonden aan de faculteit Technologie Management van de TU Eindhoven. In 2006 keerde hij terug naar Delft om hoogleraar Design and Construction Management te worden; sinds 2007 is hij ook afdelingsvoorzitter MBE. Wamelink is een expert op het gebied van bouwprocesinnovatie, gericht op betere samenwerking tussen betrokken partijen om kwaliteit te verhogen en kosten te beheersen. Zo leidt hij momenteel het topsectorenonderzoek futurA (future value chains of architectural services) naar nieuwe verdien- en organisatiemodellen voor architecten.

Wamelink was tevens oprichter en twintig jaar lang directeur van bouwmanagement- en adviesbureau Infocus en later senior consultant bij Royal HaskoningDHV. Daarnaast heeft hij een keur van adviesrollen vervuld, waaronder tussen 2010 en 2016 die van voorzitter van het College van Deskundigen van de Dutch Green Building Council, en sinds 2013 voorzitter van de vakgroep GWW en Bouw van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken. In de periode 2014/15 vervulde hij de rol van interim-decaan bij de faculteit Bouwkunde.

Het CvB is verheugd met de benoeming. “De faculteit Techniek, Bestuur en Management is, zoals de naam al aangeeft, bij uitstek een plek waar vakgebieden en expertises vanuit de hele universiteit en daarbuiten samenkomen. In Hans Wamelink, met zijn opleiding in de Civiele Techniek, zijn vakgebied bij Bouwkunde en zijn brede ervaring zowel in de praktijk als in onderwijs en wetenschap, hebben we de juiste persoon gevonden om deze veelzijdige faculteit te leiden,” aldus rector Karel Luyben.

Bij TBM volgt hij interim-decaan professor Theun Baller op, die de functie sinds 1 oktober 2016 combineerde met zijn werk als decaan van de faculteit 3mE. Het CvB is Theun Baller zeer erkentelijk voor de inzet waarmee hij het decanaat heeft waargenomen en bedankt hem hiervoor hartelijk.