Loop je warm, want iedere meter telt!

Nieuws - 13 maart 2017

Iedere vijf kilometer ($3) die je rent, en iedere dertig kilometer ($5) die je fietst, is van waarde. Niet alleen voor jou, maar ook voor wetenschappers, boeren, vissers, malaria-bestrijders en overheidsinstellingen in Afrika. Want als jij je vanaf 15 maart aanmeldt met de gratis app, doneert Meter Group, leverancier van meettechnologie, de genoemde bedragen voor de meters die jij aflegt, aan de stichting Trans-African Hydro-Meteorological Observatory (TAHMO).

Zo steunt de leverancier TAHMO in haar doel om een netwerk van in totaal 20.000 weerstations in Afrika te verwezenlijken. Vooral lokale boeren en vissers kunnen door de actuele weergegevens- en voorspellingen die daarmee per station ter beschikking komen, dagelijks beter anticiperen op het weer. Dit is cruciaal, want driekwart van de bevolking is afhankelijk van de landbouw en dus ook van het weer. Professoren Nick van der Giesen (Civiele Techniek en Geowetenschappen TU Delft) en John (Biological and Ecological Engineering, Oregon State University) ontwierpen met hun onderzoeksteams de low-maintenance weerstations voor TAHMO. De weerstations staan bij scholen, opdat deze ook ingezet kunnen worden voor educatie-doeleinden. Op veel plekken zijn zonder die stations vooralsnog geen goede actuele weergegevens beschikbaar.

Meer informatie en download van de gratis TAHMO-app, en breng door lopen en fietsen actuele weerberichten in Afrika dichterbij: http://tahmo.org/news/