TU Delft op plaats 63 in THE Ranking

Nieuws - 05 september 2017

De TU Delft staat dit jaar op plaats 63 in de wereldwijde Times Higher Education (THE) Ranking, een daling van vier plaatsen ten opzicht van vorig jaar. In 2015 stond Delft op 65 en in 2014 op 71. Universiteitsranglijsten worden veel geraadpleegd door internationale studenten en wetenschappers die in het buitenland willen studeren of werken. 

Stijgende lijn
De Times Higher Education ranking wordt sinds 2010 uitgebracht. In die acht jaar klom de TU Delft van plaats 151 (2010) naar 63 dit jaar. De methodologie van de ranking is in de loop der jaren een aantal keren gewijzigd. Zulke aanpassingen veroorzaken, naast de wisselende prestaties van universiteiten, ook veranderingen in de rangposities van de universiteiten.

Vijf indicatoren
De THE ranking vergelijkt ongeveer 1100 universiteiten wereldwijd en kijkt daarbij naar vijf indicatoren: onderzoek (30%), onderwijs (30%), citaties (30%), internationalisering (7.5%) en  inkomen uit de industrie (2.5%). In totaal kijkt THE naar 13 subindicatoren. Reputatie is een belangrijke component bij de onderzoeks- en onderwijsindicatoren. In de World Reputation Ranking, die voor de zomer verscheen, handhaafde de TU Delft haar 51-60e positie.

Rankings
De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elke ranking is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Op de QS Ranking, die op 8 juni  is verschenen, stijgt de TU Delft van 62 naar 54.

Kijk voor meer informatie op Times Higher Education Ranking.