Antoine Peris (Bouwkunde) en Cynthia Liem (Informatica) zijn de nieuwe researchers-in-residence bij de Koninklijke Bibliotheek (KB). Zij zullen in 2018, samen met het Digital Humanities-team van de KB, zes maanden onderzoek doen naar respectievelijk de beeldvorming van steden in de media en het traceren van verwijzingen naar muziekstukken in gedigitaliseerde kranten.

Antoine Peris is promovendus bij de sectie Urban en Regional Research in de Architecture and the Built Environment (faculteit Bouwkunde), onderzoekt van januari tot juni 2018 met behulp van slimme computertechnieken hoe de beeldvorming van steden in lokale en nationale kranten zich heeft ontwikkeld.

Cynthia Liem MMus is pianist en universitair docent bij de Multimedia Computing Group van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Zij houdt zich van juni tot december 2018 bezig met het traceren van verwijzingen naar muziekstukken in de gedigitaliseerde kranten van Delpher en legt hierna een eventuele koppeling naar de catalogus van Muziekweb van de Centrale Discotheek Rotterdam.

Zie het bericht van de KB hierover

(credit afbeelding: KB)