Op vrijdag 9 juni 2017 kunnen bezoekers van het jaarlijkse TU Delft PowerWeb-event van alles leren over de uitdagingen en oplossingen voor cybersecurity van slimme elektriciteitsnetten (Smart Grids). De dag is bedoeld voor onderzoekers, technici en beleidsmakers die werkzaam zijn in dit vakgebied.

Powerweb-voorzitter Peter Palensky: ”De digitalisering van onze energie-infrastructuur zal naar verwachting leiden tot meer efficiëntie, integratie met andere systemen en flexibiliteit. Tegelijkertijd wordt alles complexer en lopen we tegen fenomenen aan die de energiesector tot nu toe niet kende. Een daarvan is cybersecurity: de digitale infrastructuur van een wereldwijd netwerk staat bloot aan veel gevaren en cyberaanvallen”.

Programma 9 juni
Tijdens het PowerWeb-event wordt ingegaan op de grondbeginselen en de techniek met betrekking tot de cybersecurity van slimme elektriciteitsnetten. Daarnaast geven internationale onderzoekprojecten antwoord op vragen over het combineren van informatietechnologie en elektriciteitsnetten.

14.00  Opening                                 Peter Palensky, voorzitter PowerWeb

14.15  ERIGRid-project                  Thomas Strasser, Austrian Institute of Technology

15.00  SPARKS-project                  Paul Smith, Austrian Institute of Technology

15.45  Postersessie                        promovendi

16.00  Podiumdiscussie

16.30  Netwerken & borrel

De dag wordt afgesloten met een netwerksessie waar vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, overheidsinstanties en onderzoekers aanwezig zullen zijn.

Locatie: TU Delft Cultuurgebouw, Mekelweg 10, 2628 CD Delft
Bijwonen van het event is gratis, aanmelden via www.Powerweb.tudelft.nl is verplicht.

Over TU Delft PowerWeb
Voor onderzoek naar integrale oplossingen voor de veranderende energiemarkt hebben drie faculteiten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) hun krachten gebundeld in het kader van het PowerWeb-initiatief. De onderzoeksbenadering voor slimme elektriciteitsnetten omvat geïntegreerd onderzoek van de onderliggende fysieke systemen (hardware), het ontwerpen van slimme energiebeheersystemen (software) en onderzoek naar de relatie tussen slimme elektriciteitsnetten en hun maatschappelijke en economische omgeving (peopleware). Op basis daarvan worden ICT-systemen gemodelleerd en ontworpen om de productie en consumptie van energie robuust met elkaar te integreren.