Hoe een EWI student voetbal eerlijker gaat maken

Vinay Balaji is masterstudent aan de faculteit EWI van de TU Delft. Een tegendoelpunt van zijn favoriete voetbalclub Chelsea bracht hem op het idee van ‘Virtual Referee’.

“Begin dit jaar zag ik hoe Chelsea een wedstrijd verloor door een onterecht toegekend doelpunt van de tegenstander.” vertelt Vinay. “Terwijl de supporters om mij heen de scheidsrechter vervloekten, ontstond bij mij het idee voor ‘Virtual Referee’. Een techniek die de scheidsrechter helpt en voetbal eerlijker maakt.”

Cyber-fysiek systeem
Virtual Referee is een cyber-fysiek systeem dat bestaat uit sensoren op de bal, het veld en de spelers. Speciale machine algoritmes zorgen tijdens het spel voor de communicatie van de gebeurtenissen. Buitenspel en wel of geen penalty is dan niet langer een menselijke inschatting, maar een nauwkeurige en snel berekende vaststelling. Techniek helpt de scheidsrechter de juiste beslissing te nemen.

Proefopstelling
Vinay heeft zijn idee inmiddels zover uitgewerkt dat hij erop kan afstuderen. Daarvoor moet hij nog wel in de praktijk aantonen dat zijn ontwerp werkt. Met een proefopstelling waarbij voetballers, voorzien van sensoren, spelsituaties nabootsen. Deze opstelling is voor hem helaas onbetaalbaar.

Dit is er nodig voor een proefopstelling:

• 25 High precision GPS modules
  • 25 Triple Axis Accelerometers
  • 25 TI wireless MCU’s
  • 25 Magnetic Strips and hall effect sensors
  • Base station

Maakt u het mogelijk?
Het Universiteitsfonds Delft is er voor studenten zoals Vinay. Met subsidies, beurzen en prijzen geeft het fonds talent aan de TU Delft de kans om uit te blinken. Met een gift aan het fonds maakt u het mogelijk dat talentvolle studenten de grenzen van de technologie kunnen verleggen. Helpt u ook mee?

Klik hier om donateur te worden en help Vinay zijn proefopstelling te bouwen.