NWO START-UP- beurs voor Carlas Smith

Nieuws - 23 augustus 2018 - Webredactie 3mE

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO, heeft bijna drie miljoen euro toegekend aan zeven recent aangestelde onderzoekers in de natuur- en scheikunde. Eén van de laureaten van deze zogenoemde START-UP-beurzen is onderzoeker Carlas Smith, docent bij het Smart Optics lab van Delft Center for Systems and Control, expert op het gebied van Imaging Physics.

Op weg naar beeldvorming in levend weefsel met 1-nanometer resolutie Carlas Smith stelt een nieuwe manier voor om de diffractielimiet te omzeilen, om nanoscopie beschikbaar te maken als algemeen hulpmiddel voor beeldvorming van levend weefsel. De technologie is gebaseerd op de vorming van ultra-kleine punten in tijd en ruimte die diep in het weefsel doordringen en structuren met een nanometerresolutie onthullen.

Onlangs ontving Smith al een Veni-financiering van NWO, lees hier meer.

Over START-UP
START-UP is bedoeld voor recent aangestelde universitair (hoofd)docenten en hoogleraren in de natuur- en scheikunde. Met de START-UP beurs kunnen deze onderzoekers creatieve, risicovolle ideeën uitwerken binnen de onderzoekzwaartepunten uit het Sectorplan Natuur- en Scheikunde.