Europese Commissie ondertekent innovatieprogramma voor scheepsbouwindustrie

Nieuws - 05 juli 2018 - Webredactie 3mE

Begin juni ondertekende het INEA (Innovation & Networks Executive Agency of the European Commission) de NAVAIS subsidieovereenkomst, een meerjarig onderzoeks-en innovatieprogramma binnen Horizon 2020 voor innovatie binnen de scheepsbouwindustrie. Met een investering van 6,5 miljoen euro wil de Europese Commissie het ontwerpen van schepen verbeteren en productienetwerken versterken. De coördinerende partner is dr. ir. Jeroen Pruijn van de afdeling Maritime and Transportation Technology in nauwe samenwerking met Damen Shipyards.

NAVAIS richt zich specifiek op het verduurzamen van het ontwerp van passagiersschepen, ferry’s en werkschepen met het doel: hogere kwaliteit in het ontwerp, betere integratie in de bevoorradingsketen en lagere productie –en proceskosten.

Lees hier het persbericht: “European Commission signs Grant Agreement: Official start of NAVAIS

Met deze subsidie willen we zowel een slag maken in het verduurzamen van schepen als in het klaarstomen van nieuwe theorieën voor het ontwerpen van schepen. Ik kijk uit naar dit interessante project met een intensieve samenwerking tussen de TU Delft, Scheepsbouwers en software leveranciers.