Gemeente Delft en TU Delft sluiten aan bij Maritime Delta

Nieuws - 16 maart 2018 - Webredactie 3mE

Decaan Theun Baller en wethouder ir. Ferrie Förster van de Gemeente Delft tekenden vandaag de samenwerkingsovereenkomst met Maritime Delta, het samenwerkingsverband dat zich inzet om het maritieme cluster in de provincie Zuid-Holland verder te versterken.

Wat kan Delft voor de Maritime Delta betekenen?

Theun Baller: “De TU Delft beschikt over hoogstaande kennis en unieke faciliteiten op het terrein van maritieme techniek die niet mogen ontbreken in deze samenwerking. We zetten graag in op kennisdeling en wederzijdse inspiratie om zo de maritieme samenwerking en innovatie in de regio te versterken.”

Wethouder Ferrie Förster: “Met kennisinstellingen als de TU Delft, TNO en de DOB-academy, met de offshore-accelerator Buccaneer Delft, met maritieme bedrijven als Allseas en Ampelmann – die allemaal met kennispartners wereldwijd samenwerken aan slimme oplossingen en innovaties in de maritieme sector, durf ik wel te stellen dat de Maritime Delta nu beschikt over een thuishaven: Delft. We hebben alles in huis om de innovatie in de sector te stimuleren.”

Lees meer over de samenwerking met Maritime Delta