Officiële lancering e-Refinery

Op dinsdag 22 mei stond het Process & Energy lab bol van e-Refinery: hèt gloednieuwe consortium dat met een unieke integrale aanpak, van materiaal tot en met processen en opschaling,  de chemische –en energie-industrie helpt te elektrificeren en decarboniseren. Samen met programmamaker Paulien Herder lanceerden decaan Theun Baller en Lucas van Vliet, decaan van faculteit TNW, officieel het consortium in de 3mE-proeffabriek. 

Theun Baller:
“Met e-Refinery investeert TU Delft samen met de industrie fors in de klimaatuitdaging van de chemische en energie industrie. Daarnaast leiden wij de energie-experts van de toekomst op die duurzame brand- en grondstoffen kunnen ontwikkelen. Het unieke aan e-Refinery is dat de TU Delft alle expertise in huis heeft en deze bundelt, waarbij de hele keten, van materiaal tot en met processen en opschaling, meegenomen wordt. Samen met de industrie en kennisinstellingen gaan we hiermee de uitdaging aan om de duurzame transitie te versnellen”

Lucas van Vliet:
“De elektrificatie van de chemische industrie is een belangrijke en noodzakelijke stap in de op handen zijnde energie transitie. Naast het reduceren van de CO2 footprint biedt het volop kansen voor de energiesector en de chemische industrie. De e-refinery, waaraan de TU Delft vanuit verschillende invalshoeken en disciplines aan werkt, staat hierin centraal. In de integrale Delftse aanpak wordt er gewerkt met het einddoel in het achterhoofd. Een recept dat goed past bij een publiek-private samenwerking waar vooruitgang richting een e-refinery op industriële schaal baat bij heeft.”

Lees hier meer over e-Refinery