Slimme keuzes in materiaal cruciaal voor toekomst

Nieuws - 13 september 2018 - Webredactie 3mE

Materiaal en de manier waarop materiaal ingezet wordt is cruciaal voor onze toekomst

Fay de Waal, masterstudente bij Materials Science Engineering

Zij vraagt met haar onderzoeksproject ‘You should know’ aandacht voor duurzame maatschappelijke uitdagingen zoals voedselverspilling, watervervuiling en moderne slavernij. Door haar bijzonder ambitie is Fay de Waal geselecteerd om via een speciaal ontwikkeld Shell Scholarship Programme de One Young World summit van 17-20 oktober in Den Haag bij te wonen.

Keuzes in materiaal
Fay is ervan overtuigd dat wij in Nederland op andere manieren met onze materialen om moeten gaan en hierin slimmere keuzes kunnen en moeten maken. Zo moet er veel beter al aan de productiekant nagedacht worden over de ‘afvalkant’. Fay, zelf geboren en opgegroeid in Shanghai, wil dit doen door een brug te slaan tussen Oosterse en Westerse kennis op het gebied van materiaalkunde.

Klik hier voor het filmpje van Fay.

De One Young World summit
De One Young World summit wordt voor de tiende keer georganiseerd en vindt voor het eerst in Nederland plaats. Tijdens de jaarlijkse conferentie komen 1800 jongeren uit 190 landen samen om gedachten en ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, schaarse grondstoffen en sociale ongelijkheid. Met het Shell Scholarship Programme sluit Shell zich aan bij de missie van One Young World en deelt de overtuiging van het belang van investeren in jong talent. Lees hier meer.