Circulariteit in 2050: hoe?

Nieuws - 12 juli 2018 - Communication BK

Nederland moet zich voor 2050 ontwikkelen naar een volledig circulaire economie. Die ambitieuze doelstelling werd in 2016 uitgesproken door de Nederlandse overheid. Maar wat betekent dat, kan het überhaupt en waar lopen we tegenaan indien we dit willen bereiken? Dat zijn de onderwerpen waar 33 co-auteurs hun licht over hebben laten schijnen in de onlangs verschenen publicatie ‘Circulariteit - op weg naar 2050?’

Het boek is samengesteld door collega’s van de TU Delft, overheden en het bedrijfsleven. Het zwaartepunt ligt op technisch gebied qua onderzoek en toepassingsgerichtheid, maar ook juridische, maatschappelijke en sociale aspecten komen aan de orde. Het boek is een handreiking richting politiek om de transitie naar een hernieuwbare energievoorziening mede te bezien vanuit andere gezichtspunten. De energietransitie hangt samen met een grondstoffentransitie; hebben we genoeg materialen om de benodigde systemen te bouwen, hoe zit het met de wet- en regelgeving, met ons voedsel, de werkgelegenheid, de noodzaak voor een basisinkomen?

Lees het boek hier, met bijdragen van onder andere Peter Luscuere (editor, AE+T), Bob Geldermans, Sabine Jansen, Ulrich Knaack, David Peck en Martin Tenpierik (AE+T), Monica Chao-Duivis (MBE), Carola Hein (Architecture) en Leendert Verhoef (AMS Institute).