Education fellowship voor AR modellen in het onderwijs

Nieuws - 22 november 2018 - Communication BK

Martijn Stellingwerff heeft een Delft Education Fellowship ontvangen voor het tentoonstellen en testen van AR in verschillende ‘onderwijs settings’. Met zijn project ‘DelftXRealities’ zal hij Augmented Reality in het onderwijs gaan verkennen, van een digitaal ‘augmented’ TU Delft campus tot aan volledige Virtual Reality settings waar deelnemers wereldwijd aan mee kunnen doen. 

DelftXRealities verkent XR, waar zowel Virtual als Augemented Reality toe behoren. XR gaat ook over de werkelijke context en onze verbeeldingswereld. XR is een verzamelterm voor een reeks sleuteltechnologieën die op zeer korte termijn het onderwijs op spannende en uitdagende manier zullen veranderen. Binnen het project gaat Stellingswerff samenwerken met het VR Lab van BK Bouwkunde en het New Media Centre

Stellingwerff is een van de vier winnaars van de Delft Education Fellowship 2018. De Fellowships worden sinds 2016 jaarlijks uitgereikt aan vier docenten die een substantiële en waardevolle bijdrage leveren aan het onderwijs aan de TU Delft. Alle fellows ontvangen € 25.000 per jaar voor hun tweejarige project. Kandidaten worden genomineerd door de decaan van hun respectievelijke faculteit, het College van Bestuur kent de Fellowships toe. Education Fellows werken aan een groot onderwijsproject en treden op als ambassadeur voor het onderwijs van de TU Delft, zowel binnen als buiten de TU Delft. 

Martijn Stellingwerff is universitair docent Form & Modelling Studies op BK Bouwkunde. Hij ontwikkelde eerder twee MOOC’s over XR: de ‘IMAGE ABILITY MOOC’ en de ‘Models in Architecture MOOC’. Hij is de tweede docent van BK Bouwkunde die een Delft Education Fellowship krijgt toegewezen. Hoogleraar Dick van Gameren ontving dezelfde beurs in 2016.