‘Elevator’ wint ideeëncompetitie Maassilo

Nieuws - 11 oktober 2018 - Communication BK

BK alumnus Bram van Grinsven maakt het winnende ontwerp voor de ideeëncompetitie voor het dak van de Maassilo in Rotterdam. Van Grinsven stelt voor om een glazen vloer uit te laten steken boven de bestaande betonnen silo, zodat er een zwevende hotspot ontstaat op 40 meter hoogte boven de Rotterdamse haven.

Van Grinsven: “Elevator zorgt voor een unieke ervaring van de stad Rotterdam. De glazen vloer steekt uit ten opzichte van de betonnen silowanden, waardoor gasten het gevoel zullen hebben dat ze zweven boven de haven van Rotterdam. De industriële atmosfeer wordt gecombineerd met een exclusieve hotspot en een uitzonderlijk uitzicht over de stad.” De jury is zeer gecharmeerd van het ontwerp: “Het ontwerp past perfect of de locatie, de tekening lijkt een foto. Het is een realistisch ontwerp, financieel haalbaar en op korte termijn uitvoerbaar.”

Van Grinsven wint een cash prijs van € 2.500,-. Er wordt nu verkend of zijn ontwerp, samen met de ontwerpen van de tweedeprijs en de duurzaamheidsprijs, echt gerealiseerd kan worden.

De ideeëncompetitie voor het dak van de Maassilo in Rotterdam is gestart in juni 2018. Ontwerpers werd gevraagd om een ontwerp voor het dak op de 10e verdieping te maken. Ook werd hen gevraagd om een creatieve invulling te geven aan de 6.000 m2 dakoppervlak. In totaal werden 60 ontwerpen ingezonden.

Bekijk het ontwerp van Bram van Grinsven hier. Meer informatie over de competitie is hier te vinden.