Hyperloop station voor Amsterdam

Nieuws - 26 september 2018 - Communication BK

Studenten van Building Technology hebben in samenwerking met ProRail ontwerpen gemaakt voor een Hyperloop station bij Amsterdam Bijlmer Arena. Tijdens de Innovation Expo op 4 oktober laten zij zien wat Hyperloop kan betekenen voor passagiers, stations en de stad.

In het Hyperloop vervoersconcept worden passagiers in capsules op hoge snelheid door een vacuuümbuis vervoerd. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werktuigbouwkundige kant van de Hyperloop, maar in deze tentoonstelling worden de mogelijkheden voor passagiers, stations en de stad onderzocht. In de ontwerpen onderzochten de studenten wat Hyperloop kunnen betekenen voor de ruimtelijke kwaliteit van een OV-knooppunt zoals het huidige Amsterdam Bijlmer Arena station. 

Tijdens de Innovation Expo 2018 wordt een selectie van de gemaakte ontwerpen tentoongesteld. Meer informatie over de Innavation Expo 2018 kan hier worden gevonden.   

Afbeelding: Malevich’s Hyperloop, door Ujjwal Dawar
Afbeelding: A-(café)loop, door Subhranshu Panda
Afbeelding: Hypercity, door Hayley Bouza
Afbeelding: Paviloop, door Leonardo Enzio Pozzi

De betrokken docenten zijn Job Schroën, Erik Hehenkamp, Gilbert Koskamp, Douwe de Jong, Eric van den Ham, Truus Hordijk en Regina Bokel. Naast Leonardo Enzio Pozzi, Subhranshu Panda, Ujjwal Dawar en Hayley Bouza hebben ook de volgende studenten de mogelijkheden voor een Hyperloopstation onderzocht: Joaquin Valdes Troncoso, Job van den Berg, Karlijn Besse, Kim Hooiveld, Lawson Heah, Ontora Rahman, Luca Pascale, Robert van Houten, Victor Andersson, Agata Mintus, Britt van der Drift, Ksymena Borczynska, Naftany van Zwaaij, Nimmi Nimmi Sreekumar, Remi Groenendijk, Wietse de Haan, Mandy Ham, Margarita Kyanidou, Natchai Suwannapruk en Wilfried Damen.