Mohawkpodium te zien tijdens OWEE 2018

Nieuws - 24 april 2018 - Communication BK

Het Mohawkpodium, een uitvouwbaar, autonoom podium ontworpen door Ate Snijder (AE&T), zal als podium worden gebruikt tijdens de OWEE-introductieweek 2018. De op transformers geïnspireerde podiumtent is ontworpen als mobiele locatie voor optredens met een uniek eigen karakter. 

Ate ontwierp het podium toen hij nog student was op BK City. Zijn vrienden van Konvooi Expectioneel hebben het podium gebouwd. Hun gezamenlijke programma van eisen was als volgt: het podium moest spectaculair, efficiënt, autonoom en compact zijn. Het resultaat betsaat uit een trailer, een ondersteunend frame en een lichtgewicht opbouw. De opbouw is gemaakt van aluminium spanten en pvc-doek. Het ondersteunende frame is gemaakt van staal, opgehangen aan de trailer. De trailer fungeert als fundering en ballast en als transportmiddel. Om het podium op te bouwen wordt de trailer uitgeschoven en wordt de bovenbouw op de grond in elkaar gezet. Daarna wordt het geheel opgetild met kabels. Eenmaal opgebouwd kan de constructie windsnelheden tot 80 km/h (7 bft) weerstaan voor er extra maatregelen genomen dienen te worden. Bekijk hier hoe het indrukwekkende podium wordt opgebouwd door de crew. 

Het Mohawkpodium was voor het eerst te zien op het bevrijdingsfestival in Groningen. Daarna heeft onder andere Golden Earring op het podium gestaan in Leeuwarden en is het podium op meerdere technofeesten te zien geweest. Tijdens de OWEE zal het podium in de buurt van universiteitsbibliotheek te zien zijn.