Rethink the City MOOC ontvangt eervolle vermelding

Nieuws - 24 april 2018 - Communication BK

‘Rethink the City: New approaches to Global and Local Urban Challenges’ ontving een eervolle vermelding in de 2018 Open Education Awards, in de categorie ‘Open Course / OCW / MOOC’. Studenten kunnen zich nu inschrijven voor de tweede ronde van de succesvolle MOOC, die op 2 mei 2018 start. 

De Open Education Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Open Education Consortium, een organisatie die zich richt op het verbeteren van de werdelwijde toegang en effectiviteit van educatie. Alle genomineerden worden beoordeeld in verschillende categorieën door een internationaal comité. De eervolle vermeldingen ontvangen uiteindelijk geen award, maar worden door de internationale gemeenschap beschouwd als te goed om niet te noemen. 

Rethink the City won eerder al als eerste MOOC ooit de AESOP ‘Excellence in Teaching’ Award 2017 (lees hier meer). De eerste ronde van het online vak werd door maar liefst 10.000 studenten wereldwijd gevolgd, voor de tweede ronde hebben inmiddels al 4.000 studenten zich geregistreerd. De tweede ronde van het vak omvat nieuw materiaal, onder andere een heel nieuw model over de stedelijke uitdagingen op het Afrikaanse continent. Studenten kunnen zich hier inschrijven voor het vak.