NWO TTP-beurs voor prof. Hans van Lint

Nieuws - 25 januari 2018

Professor Hans van Lint heeft van NWO een TTP-beurs van 1,3 miljoen euro ontvangen voor het MiRRORS-project (‘Multiscale integrated traffic observatory for large road networks’).

Betrouwbare en volledige verkeersinformatie is van cruciaal belang voor Intelligente Transportsystemen (ITS). De efficiëntie en effectiviteit van diensten variërend van persoonlijke verkeersapps tot en met verkeerscentrales zijn afhankelijk van accurate en betrouwbare schattingen en prognoses met betrekking tot het verkeer. MiRRORS heeft als doel om een nieuw, innovatief multischaalkader te ontwikkelen dat deze op basis van willekeurige gegevensbronnen beschikbaar kan maken voor grote wegverkeersnetwerken.

De onderzoeksbenadering van MiRRORS is uniek. Eerst worden er hybride benaderingen ontwikkeld, waarbij methodes voor patroonherkenning en -classificatie worden gecombineerd met de meest geavanceerde stromingsmodellen. Vervolgens worden er geïntegreerde multischaaloplossingen ontwikkeld, waarbij de verkeersinformatie die op één schaalniveau wordt ingeschat wordt gebruikt om schattingen en prognoses op andere niveaus te schragen en te verbeteren. Als derde stap wordt er een robuuste gedistribueerde benadering ontwikkeld die schaalbaar is voor grote wegennetten.

Prof. Alexander Verbaek van de faculteit TBM is een van de aanvragers namens MiRRORS. In het kader van MiRRORS werkt de TU Delft samen met NDW, Mezuro en DAT.Mobility, CGI en RHDHV. Het project gaat in februari 2018 van start en zal volgens de planning in februari 2022 worden voltooid.