Download gratis Pieter Desmets Positive Design-boekje

Nieuws - 11 april 2018 - Communication

In 2015 werd een nieuw tijdschrift gelanceerd: De Dutch Journal of Positive Psychology. De toenmalige hoofdredacteur vroeg professor Pieter Desmet van de faculteit IO (TU Delft) om bij te dragen met een terugkerende column over hoe design kan bijdragen aan het veld van positieve psychologie. De eerste tien gepubliceerde columns sinds 2015 zijn nu gebundeld in een boekje en is gratis beschikbaar.

Pieter bespreekt in zijn columns voorbeelden van Positive Design-ontwerpopdrachten voor IO-studenten, gericht op ‘human flourishing’. De columns behandelen het aanstekelijke enthousiasme van studenten. Sommige ontwerpopdrachten focussen zich op individuele personen, andere op groepen. Sommige helpen ons om onze talenten te herontdekken, andere ondersteunen ons in het opbouwen van betekenisvolle relaties. Weer andere maken het mogelijk voor ons om te investeren in het welzijn van onszelf en de mensen waar we om geven.

Nieuwsgierig naar meer? Het boekje ‘Positive Design - Delft students design for our well-being’ (in het Engels) en de originele Nederlandse columns kun je vanaf nu gratis downloaden via Studiolab.


Positive design: Delft students design for our well-being

Desmet, P.M.A.
ISBN: 978 94 6186 912 8
Available in pdf

Published in 2018