IO-student wint Tinnitus Scriptieprijs

Nieuws - 14 februari 2018 - Communication

Unaniem koos de jury van gerenommeerde kno-artsen en audiologen de scriptie van IO-alumnus Emma Heijerman als beste masterscriptie over tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Emma ontwikkelde onder andere een Tinnitus Toolkit. De bekendmaking vond plaats op maandag 5 februari tijdens de Week van het oorsuizen.

Alhoewel het nog verder onderzocht moet worden, is de jury van mening dat de ontworpen toolkit op korte termijn een enorme hulp kan bieden voor veel mensen om hun tinnituslast te verminderen.

Emma ontving de prijs voor haar afstudeerproject met als titel ‘The Tinnitus Toolkit: Empowering people to live with ringing in the ears’. Zij studeerde in 2016 op dit onderwerp af voor de masteropleiding Integrated Product Design (IPD). Haar begeleiders waren prof. Pieter Desmet, universitair docent Marieke Sonneveld en psycholoog Arno Lieftink van het Erasmus MC Rotterdam. Met de prijs wint Emma een geldbedrag van € 2.000 en een oorkonde.

De Tinnitus Scriptieprijs is een tweejaarlijkse scriptieprijs voor studenten die een masterscriptie hebben geschreven op het gebied van tinnitus of hyperacusis en is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Met de instelling van deze scriptieprijs wil Stichting Hoormij de komende tien jaar € 10.000 besteden aan het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar tinnitus en hyperacusis in Nederland.