MyFutures-project naar finale Hans Sauer Award in München

Nieuws - 07 maart 2018 - Communication

Het team van MyFutures is geselecteerd als een van de zeven finalisten voor de Hans Sauer Award voor Best Social Lab in Europe. Tijdens de Social Elevation Days van 8 tot 11 maart in München wisselen zeven ‘social design-labs’ uit Europa ervaringen uit over hoe grote en kleine sociale vraagstukken met design kunnen worden aangepakt. 

Het MyFutures-project richt zich op onderzoek en onderwijs over designoplossingen voor besluitvorming door individuele personen. Hoe kan design mensen helpen nadenken over hun toekomst? Voorbeelden zijn familiegesprekken faciliteren over ouder wordende ouders of templates voor juiste discussie en besluitvorming tijdens het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget (PGB).

MyFutures is een samenwerking tussen de faculteit Industrieel Ontwerpen, de Design Academy Eindhoven, diverse gemeenten, zorgverzekeraars, -instellingen en een aantal designbureau’s. Check de MyFutures website voor meer informatie en lees meer over de Hans Sauer Award voor Best Social Lab in Europe