‘Wiggle’, de spaarpot die geld delen stimuleert, wint iF Design Talent Award 2018

Nieuws - 02 mei 2018 - Communication

Michael Soenthorn Speek, student van de faculteit IO (TU Delft), heeft een iF Design Talent Award gewonnen met zijn project ‘Wiggle’. Wiggle is een spaarpot die kinderen aanmoedigt om een deel van hun geld te delen om anderen gelukkig te maken. Het doel is dat ze dit pro-sociale gedrag meenemen naar hun volwassen leven.

Juryverklaring: “Hoewel het ontwerp enige verfijning behoeft, is het een krachtige manier om sociaal bewustzijn bij kinderen te bevorderen. Het biedt echte middelen om goed te doen.” Voor meer informatie, klik hier.

Over Wiggle
Wiggle is ontworpen tijdens het mastervak Design for Interaction Exploring Interactions. Het thema van het vak was dit jaar ‘Design for Prosocial Behavior’ (cursuscoördinator Anna Pohlmeyer). Studenten werden toegewezen aan de studio's, die elk een verschillend perspectief hadden op helpend gedrag, variërend van geld, eten, mobiliteit tot werk en vrije tijd. Michael uit ‘studio Money’ (studiocoaches Gert Pasman en Lydia The) ontwierp een spaarpot voor kinderen die hen aanspoort om een deel van hun spaargeld met anderen te delen. In dit doorlopende project spaarden kinderen meer dan € 40 met Wiggle voor organisaties, zoals het Wereld Natuur Fonds, Stichting KiKa en dierenbeschermingsorganisaties.

Over iF DESIGN AWARD 2018
De iF DESIGN AWARD behoort tot de meest prestigieuze en grootste ontwerpwedstrijden ter wereld. Met deze award wint Michael onder andere een kwaliteitszegel voor zijn ontwerp en een profiel in de iF WORLD DESIGN GUIDE.