Service roadmaps ontworpen voor Ultimaker; awards uitgereikt

Nieuws - 14 november 2018 - Communication
De SPD-masterstudenten Lynn Reichenfeld, Allison Sparks, Yan Liu, Fon Panyapatiphan en Chenjing Liu hebben de eerste prijs gewonnen tijdens de eindpresentaties van het vak Design Roadmapping voor Ultimaker. Zij ontwierpen inhoudelijk de beste roadmap.

De studenten winnen hiermee een VIP-tour en een presentatie in de boardroom van Ultimaker. Merijn Neeleman, Global Head of Portfolio Development bij Ultimaker reikte de prijs uit.

Samen met zijn innovatieboard was Merijn bij de faculteit IO op bezoek voor de eindpresentaties van de top 5 teams van het vak Design Roadmapping. De delegatie bestond verder uit de SVP Product management, de Marketing Director, de Service portfolio manager en de Service, Learning support en UX designers. Zij hebben allemaal inspiratie opgedaan voor services die ze graag zouden realiseren. Daarnaast hebben ze de teams ook nog de laatste feedback voor hun eindrapport meegegeven.

In het mastervak Design Roadmapping is met veel plezier samengewerkt met het bedrijf Ultimaker. Ultimaker heeft sinds de oprichting in 2007 een ongekende groei doorgemaakt en mag zich vandaag de dag de wereldmarktleider noemen in Desktop 3D Printing (3DP). De organisatie is in 10 jaar tijd opgeschaald van drie ondernemende studenten naar meer dan 400 medewerkers en die groei zet nog steeds voort. In deze groeicontext had Merijn, een uitdagende projectopdracht: ‘het 3D-printen breder toegankelijk te maken en de complexe kennisbarrière voorafgaand aan het 3D-printen op te heffen met een service roadmap van nieuwe serviceproposities’. 24 teams, met in totaal 118 SPD-studenten, zijn hiermee aan de slag gegaan. De top 5 van deze teams hebben een eindpresentatie gegeven aan de Ultimaker-delegatie.

Design Roadmapping award
Als onderdeel van dit event vond, naast de uitreiking van de award voor beste inhoudelijke roadmap, ook de uitreiking van de Design Roadmapping award plaats. De Design Roadmapping award - voorheen de Jan Buijs-award - wordt sinds de oprichting van het vak, uitgereikt aan de best gevisualiseerde en meest uitdagende roadmap. Dit jaar gaat de award naar de SPD-masterstudenten Hannah Vear, Puck Veelenturf, Chong Yin, Yiwen Zhang en Robert Veljačić. Zij kregen een boek, uitgereikt door de verantwoordelijke docent Lianne Simonse.

Met dank aan alle docenten die dit vak mede hebben mogelijk gemaakt: Zusanna Skalska, Deborah Nas, Zenja Doubrovski, Bart Blueming, Ehsan Baha, Nick Sturkenboom en de student-assistent Roël Tibosch.

Design Roadmapping

Lianne Simonse