Anne van Lieren door IO genomineerd voor Beste Afstudeerder TU Delft 2018

Nieuws - 10 oktober 2018 - Communication
Het Universiteitsfonds Delft reikt ieder collegejaar de prijs uit voor de Beste Afstudeerder van de TU Delft. Elke faculteit draagt haar beste afstudeerder voor. Anne van Lieren is dit jaar door de faculteit IO voorgedragen. De bekendmaking van de winnaar is op dinsdag 6 november.

Anne voltooide dit jaar haar master in Strategic Product Design. Voor haar proefschrift The rational override; influencing behaviour beyond nudging - A service design approach towards creating behavioural interventions, concentreerde ze zich op het concept van nudging; een psychologisch construct dat positieve versterking en indirecte suggesties voorstelt om het gedrag van individuen te beïnvloeden. In haar proefschrift heeft Anne de meer dan honderd bekende nudging-technieken kunnen samenvatten en classificeren en hiervoor een theoretisch kader en toolkit ontwikkeld.

Het theoretisch kader is uitgewerkt in een onderzoekspaper dat Anne presenteerde op een grote internationale conferentie over ontwerpend onderzoek. Bovendien slaagde Anne erin om een ​​echt bruikbare toolkit voor serviceontwerp te ontwerpen, die met echte klanten werd getest en een zeer bruikbare oplossing bleek te zijn om ontwerpers te helpen bij het ontwikkelen van zinvolle en positieve gedragsverandering. Ze kreeg een indrukwekkende 9,5 voor haar proefschrift.

"Anne heeft veel aandacht besteed aan de communicatie van haar werk in een zeer begrijpelijke en boeiende (visuele) taal. Een extra bewijs dat zij een echte ontwerper is." (afstudeercommissie prof. Jan Schoormans, universitair hoofddocent Giulia Calabretta en Lavrans Løvlie)
Meer informatie over het afstudeerproject van Anne

TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2018
Op dinsdag 6 november (16:00 uur) wordt tijdens de academische plechtigheid ‘Best of TU Delft’ de beste afstudeerderprijs 2018 van de TU Delft uitgereikt in de Aula. De acht beste afstudeerders geven tijdens deze plechtigheid een korte presentatie over hun afstudeerwerk. Zij ontvangen ieder een penning plus een geldbedrag van € 1.000. De winnaar ontvangt nog eens € 2.500 extra. Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking.
Meer informatie en aanmelden