Elvin Karana wint € 2500 voor bioengineering-project

Nieuws - 05 september 2018 - Communication
Delft Bioengineering instituut heeft € 2500 toegewezen aan Elvin Karana (faculteit IO) en Marie-Eve Aubin-Tam (TNW-afdeling Bionanoscience) voor een afstudeerproject gericht op designtoepassingen voor biomateriaal. De samenwerking ontstond tijdens BioDate 2018: een netwerkbijeenkomst voor Principal Investigators met interesse in bioengineering. Elvin en Marie-Eve zijn op zoek naar een IO-student die hun project kan uitvoeren.

Over het project
Adaptive resilience: Towards consumer products which can become tougher and stiffer in use through bacterial coatings

Marie-Eve ontwikkelt een parelmoerachtig biomateriaal met behulp van de bacteriënstammen S. pasteurii en Bacillus licheniformis. Bij de faculteit IO is Elvin een van de bedenkers van Material Driven Design: een methode om nieuwe materialen verder te ontwikkelen en toepassingen ervoor te vinden. In dit BioDate-afstudeerproject gaat een IO-student onderzoeken wat het potentieel is van, door bacteriën gemaakte, parelmoerachtige coatings voor designtoepassingen.

Vijftien projecten
Delft Bioengineering Institute honoreerde in totaal vijftien interdisciplinaire afstudeerprojecten die uit de bijeenkomst voortkwamen.
Bekijk alle vijftien BioDate-projecten

Elvin Karana in gesprek met Jules van Lier (CiTG) tijdens BioDate 2018