Start Thermo Tokyo-project

Nieuws - 05 september 2018 - Communication
Maandag 3 september is in Papendal de kick-off-bijeenkomst gehouden van het ‘Thermo Tokyo: Beat the Heat’-project. In dit project werken onderzoeksinstellingen, waaronder de faculteit IO (TU Delft), bedrijven en sportbonden samen om de sporters van TeamNL voor te bereiden op de extreme omstandigheden van de zomer in Tokio tijdens de Olympische Spelen.

De temperaturen en luchtvochtigheid zijn daar naar verwachting zo hoog dat het lichaam zijn warmte niet kwijt kan door straling of transpireren met prestatieverlies als gevolg. Bij de Emerging Materials-groep van IO gaan onderzoekers samen met studenten koelende kleding ontwerpen en (samen met de andere partners) testen op effectiviteit. Hier zoeken we nog afstudeerders voor.

Aan het project doen drie universiteiten (Radboudumc, Vrije Universiteit, TU Delft), een university of applied sciences (HAN), vier bedrijven (myTemp, Sizing Science, Inuteq, Magic Marine), zeven sportorganisaties (NOC*NSF, KNZB, KNWU, NTB, KNHB, Atletiekunie, Watersportverbond) en vier landelijke sportinnovatiecentra (Papendal / Topsport Expertise & Innovation Centre Limburg / Sailing Innovation Center / TU Delft) mee. De gezamenlijke doelstelling is om voor veilige en optimale prestaties van de Olympische en Paralympische atleten te zorgen.

Gerelateerd nieuws: