Sizzling Summer of Space - Zuid-Holland trakteert publiek op zinderende zomer vol ruimtevaart

Nieuws - 25 april 2018

PERSBERICHT

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 mei 2018

Sizzling Summer of Space - Zuid-Holland trakteert publiek op zinderende zomer vol ruimtevaart

Deze zomer strijkt de 31ste editie van het ISU (International Space University) Space Studies Program – voor het eerst - neer in Nederland. Deze prestigieuze internationale zomeruniversiteit richt zich op pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een carrière in de ruimtevaart, en op jonge professionals die zich willen voorbereiden op een volgende stap in hun ruimtevaartcarrière. Van 24 juni tot en met 25 augustus maakt deze toekomstige ruimtevaarttop kennis met de vele facetten van de ruimtevaart: van ruimterecht tot ruimtevaarttechnologie en van astronomie tot science fiction.  

Meer dan tweehonderd docenten, gastsprekers, wetenschappers en astronauten van over de hele wereld maken hun opwachting bij ISU/SSP2018. Uiteraard spelen ook Nederlandse ruimtevaartspecialisten een belangrijke rol.

Veel lezingen en evenementen die de ISU-deelnemers buiten hun colleges volgen, zijn toegankelijk voor een breder publiek, zoals het Astronautenpanel op 2 juli in SpaceExpo in Noordwijk, de finale van de ISU Robotics Competition met astronaut André Kuipers in het Science Centre Delft en de rakettenlancering op 21 juli in Noordwijk (door ISU-deelnemers samen met kinderen).

Onder de noemer Sizzling Summer of Space (Zinderende ruimtevaartzomer) organiseren Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESA samen met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag - parallel aan ISU/SSP2018 - een publieksprogramma vol zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud.

De aftrap van de Sizzling Summer of Space vindt vandaag plaats op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. De organisatoren geven samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten, politici en beleidsmakers het startsein voor de ruimtevaartzomer van 2018.   

Een kleine greep uit het programma:

  • 14 mei - Kick-off Sizzling Summer of Space in Den Haag
  • 17 mei - Opening #SelfiesInSpace op de boulevard van Noordwijk in aanwezigheid van André Kuipers (besloten, media welkom)
  • 25 juni - Openingsceremonie ISU/SSP bij ESTEC in Noordwijk (besloten, mogelijkheden voor media worden later aangekondigd)
  • 27 juni - Hubble-lezing Omniversum, Den Haag (beperkt toegankelijk, media welkom)
  • 2 juli - Astronautenpanel, Space Expo, Noordwijk
  • 14 juli - Finale ISU Robotics Competition, Science Centre, Delft
  • 19 augustus - Leiden in Space, publieksdag Leiden

Een volledig overzicht van het publieksprogramma is te vinden op www.sizzlingsummerofspace.nl

Journalisten worden van harte uitgenodigd om een of meer programmaonderdelen bij te wonen. Aanmeldingen en interviewaanvragen via: pers@nlspace.nl.

Twitter: https://twitter.com/NL_Space - #NLSpaceSummer
Facebook: https://www.facebook.com/NLSpace/

 E I N D E  P E R S B E R I C H T

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie


Sizzling Summer of Space
is een publieksprogramma over alle facetten van de ruimtevaart en het ruimteonderzoek, dat wordt georganiseerd in de zomer van 2018 tijdens de 31ste editie van het Space Studies Program van de International Space University (ISU). In de maanden juni, juli en augustus vinden op diverse locaties in de provincie Zuid-Holland talloze space-gerelateerde activiteiten plaats voor jonge en oud. Het volledige programma is te vinden op www.sizzlingsummerofspace.nl  en te volgen via @NL_Space (#NLSpaceSummer) en https://www.facebook.com/NLSpace/. Sizzling Summer of Space wordt georganiseerd door Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESA/ESTEC.

Publieksprogramma Sizzling Summer of Space:

Web: www.sizzlingsummerofspace.nl
Twitter: https://twitter.com/NL_Space - #NLSpaceSummer
Facebook: https://www.facebook.com/NLSpace/

ISU Space Studies Program ISU/SSP18:

Web: https://ssp18.isunet.edu
Over ISU: www.isunet.edu

Twitter: https://twitter.com/isu_ssp (#ssp18)
Instagram: https://www.instagram.com/spaceuniversity
Facebook: https://www.facebook.com/ISUSSP
YouTube: www.youtube.com/user/SpaceUniversity

Opgemaakt persbericht op: www.sizzlingsummerofspace.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------