Success for AerGo

Nieuws - 21 augustus 2018

In het weekend heeft het AerGo-team met succes hun eenpersoonsvliegtuig getest.

Na een hectische voorbereidingsweek testte het team het vliegtuig op vrijdagavond op het strand bij de Zandmotor. Volgens de projectleider, Julian Kupski, promovendus bij de Structural Integrity & Composites groep: "Het zweefvliegtuig bleef verrassend stabiel en hield zich beter dan verwacht, maar de structuur verloor wel snel wat stijfheid, omdat er verschillende verbindingen loslieten.”

Rond 21:30 uur, toen het donker begon te worden, is het de lichtste piloot van het team, Yue Mao (die slechts 49 kilo weegt) gelukt een aantal succesvolle ‘hops’ te maken.

De avond was erg leuk, het vliegtuig is nog heel en bovendien is niemand gewond geraakt

AerGo is een studententeam dat probeert 's werelds lichtste eenpersoonsvliegtuig (met motor) te bouwen. Het begon als een studentenidee, ontworpen tijdens de DSE in het najaar van 2017, maar de groep is verder gegaan met het idee en heeft inmiddels een prototype.

In de toekomst willen ze een motor-aangedreven watervliegtuigversie van de AerGo ontwikkelen met een totale massa van ongeveer 50 kg die kan opstijgen en landen van water en minder dan 5 kW gebruikt tijdens het vliegen.

Het prototype wordt tijdens de eerste lesweek opgehangen in de entreehal van de faculteit. Ook zal de groep, in het kader van decaan Henri Werij’s oproep tot duurzame luchtvaart, een presentatie geven tijdens de openingsceremonie van het academisch jaar.

Julian Kupski, MSc

Project lead