Transformatie van S&C

Nieuws - 01 augustus 2018 - Communication

Unit Sport & Cultuur (S&C) van de TU Delft ondergaat letterlijk en figuurlijk een gedaanteverandering. Letterlijk: de twee losse gebouwen zijn fysiek samengegaan tot één gebouw, figuurlijk: S&C gaat per 29 augustus verder onder een nieuwe naam en het aanbod en faciliteiten worden drastisch uitgebreid.

Dit wordt bovendien ondersteund door de invoering van één algemeen abonnement  dat per 20 augustus aanstaande kan worden aangekocht. Eén kaart voor deelname aan alle ticketuren, gratis bijwonen van nagenoeg alle evenementen én (op individuele basis) vrije gebruikmaking van alle nieuwe faciliteiten!

Eén abonnement
Wat houdt dit nieuwe abonnement in, welke mogelijkheden biedt het en wellicht nog wel belangrijker; wat gaat het kosten? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; in onderstaand prijsoverzicht staan de tarieven voor het nieuwe academisch jaar 2018-2019. Een nieuwe mogelijkheid is de aanschaf van het weekabonnement om nog meer flexibiliteit te kunnen bieden.

Alle Hbo-studenten opgelet: je betaalt met ingang van het nieuwe academisch jaar het studententarief. De kosten vallen daarmee aanzienlijk lager uit!

Toegang tot de Fitness blijft volgens de huidige vorm beschikbaar middels een Fitness-supplement bovenop het algemene abonnement.

Verenigingsabonnement
Net als in het verleden, is een verenigingsabonnement van 12 maanden verplicht  om te kunnen deelnemen aan de door de sportverenigingen georganiseerde activiteiten. 

De mogelijkheden
Het abonnement biedt veel voordelen en mogelijkheden, bekijk het volledige aanbod hieronder. Een korte toelichting:

  • gratis deelname aan alle ticketuren,
  • gratis advies (op inloop) in te winnen bij één van de specialisten van Boost,
  • vrijwel al het flexibele aanbod zonder inschrijving vooraf is gratis bij te wonen,
  • het reserveren van apparatuur in het ACTlab, gebruik faciliteiten Campus Farm, gebruik faciliteiten Freetown waaronder een keuken,
  • alle vormen van vrije beoefening.

Vrije beoefening klinkt wat vaag; het komt erop neer dat het bijvoorbeeld mogelijk is om lekker een potje te gaan basketballen met vrienden, om aardbeien te verbouwen op één van de tuinbedden van de Campus Farm of te gaan gamen in één van de nieuwe VR booths. Bovendien kunnen ook nog eens alle oefenruimtes (m.u.v. bandruimten) worden gereserveerd als ze vrij zijn, waar voorheen een apart cultuurabonnement voor nodig was. Dit cultuurabonnement komt - net als de sportkaart - te vervallen.

Cursussen, projecten & flexibel aanbod Cursussen en projecten van zowel voormalig Unit Sport als Unit Cultuur zijn niet opgenomen in het abonnement, zij kennen elk hun eigen inschrijftarief. Om deel te nemen aan deze cursussen en projecten is geen abonnement nodig. Flexibel aanbod, denk hierbij aan bijvoorbeeld evenementen, kan ook nog gewoon zonder abonnement worden bijgewoond. Soms is flexibel aanbod gratis bij te wonen en soms is het betaald. In veel gevallen betalen niet-abonnementhouders meer dan degenen met abonnement.