Hyun Youk geselecteerd als EMBO Young Investigator

Nieuws - 21 november 2018 - Communication TNW

De European Molecular Biology Organization (EMBO) heeft Hyun Youk en 25 andere life science onderzoekers binnen hun eerste vier jaar geselecteerd als groepsleiders om EMBO Young Investigators te worden. Youk wordt lid van een actief netwerk van 102 huidige en 314 vroegere Young Investigators en krijgt ondersteuning van EMBO tijdens de oprichting van zijn eerste onafhankelijke laboratorium. Hij is de eerste onderzoeker van de TU Delft die zich bij het netwerk aansluit.

"De geaccepteerde kandidaten zijn in hun vroege carrière veelbelovend geweest en maakten indruk op onze selectiecommissie met zowel de kwaliteit van hun huidige werk als hun voorstellen voor toekomstig onderzoek," zegt EMBO-directeur Maria Leptin. "We kijken ernaar uit om hen te ondersteunen bij het opzetten van hun eigen onderzoeksgroepen.

Het EMBO Young Investigator Programme identificeert nieuwe groepsleiders met een bewezen staat van dienst op het gebied van wetenschappelijke uitmuntendheid en biedt hen toegang tot een scala aan voordelen tijdens hun vierjarige ambtstermijn. Deze omvatten een prijs van 15.000 euro, met de mogelijkheid van extra financiering, mentorschap door een senior wetenschapper uit de EMBO-gemeenschap, toegang tot training in leiderschapsvaardigheden en verantwoordelijke onderzoekspraktijken, evenals netwerkmogelijkheden.

Bijkomende voordelen van het programma zijn onder meer het gebruik van de belangrijkste faciliteiten van het European Molecular Biology Laboratory in Heidelberg, Duitsland, en reisbeurzen voor de Young Investigators en hun onderzoeksgroepen om conferenties bij te wonen. De groep van Young Investigators bestaat dit jaar uit wetenschappers uit 11 landen.

Over EMBO
EMBO is een organisatie van meer dan 1800 toonaangevende onderzoekers die excellentie in de life sciences bevordert. De belangrijkste doelstellingen van de organisatie zijn het ondersteunen van getalenteerde onderzoekers in alle stadia van hun carrière, het stimuleren van de uitwisseling van wetenschappelijke informatie en het helpen opbouwen van een Europese onderzoeksomgeving waar wetenschappers hun beste werk kunnen doen.